Γνωστοποιείται ότι η ΚοινΣΕπ “Έναστρον” και το Σχολείο Αστρονομίας, σε συνεργασία με τους αστροφυσικούς κύριο Δημήτρη Κάντζα (υποψήφιος διδάκτορας Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ) και κύριο Νίκο Σαμαρά (υποψήφιος διδάκτορας Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου της Πράγας), διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την πληροφορική και ειδικότερα τον προγραμματισμό στην αστρονομία και την αστροφυσική.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 60 διδακτικών ωρών, απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου – Λυκείου) και η έναρξη της πρώτης φάσης θα γίνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021. Τα μαθήματα θα διεξάγονται αποκλειστικά διαδικτυακά, για το λόγο αυτό είναι χρήσιμη σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και Η/Υ με ακουστικά και μικρόφωνο. 

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε δύο τάξεις, μία για αρχάριους που δεν απαιτεί προηγούμενες γνώσεις προγραμματισμού, και μία για τους μαθητές που έχουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού (να γνωρίζουν έννοιες όπως if/else και for).

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να καταστούν ικανοί να κατασκευάζουν αλγορίθμους με εφαρμογή στην Αστρονομία και την Αστροφυσική, μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Python.

Οι μαθητές της πρώτης τάξης θα διδαχθούν βασικές έννοιες προγραμματισμού όπως οι εκφράσεις if/elif/else και for. Οι μαθητές της δεύτερης θα μάθουν να προγραμματίζουν και να χρησιμοποιούν συναρτήσεις (functions) καθώς και θα διδαχθούν την έννοια του αντικειμενοστραφή προγραμματισμού (object oriented) programming).

Οι θέσεις συμμετεχόντων είναι περιορισμένες και γι΄ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 350 ευρώ για όλη τη χρονιά, το οποίο καταβάλλεται σε τρεις (3) δόσεις. Η 1η δόση καταβάλλεται με την εγγραφή και πριν την έναρξη των μαθημάτων, η 2η μέχρι 20 Ιανουαρίου 2022 και η 3η μέχρι 30 Μαρτίου 2022. Για τους μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Σχολείου Αστρονομίας το κόστος είναι 250 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@enastron.org ή να καλέσετε στο 6983512219 (Μπιρσιάνης Γιώργος – Διαχειριστής ΚοινΣΕπ ΕΝΑΣΤΡΟΝ, Υπεύθυνος δράσεων Σχολείου Αστρονομίας).