ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019-2020

Ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Αστρονομίας για το έτος 2019 – 2020, το οποίο θα λειτουργήσει για τρίτη χρονιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ο κύκλος σπουδών είναι διάρκειας δύο (2) ετών και περιλαμβάνει μαθήματα αστρονομίας, αστροφυσικής και κοσμολογίας, τα οποία παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό ώστε να γίνουν προσιτά σε όλους τους μαθητές.

Στόχος του Σχολείου Αστρονομίας είναι, από  το πρώτο έτος, τα παιδιά να μπορούν να εντοπίζουν και να αναγωρίζουν στο νυχτερινό ουρανό, τους αστερισμούς, τα περισσότερα αντικείμενα του Ηλιακού μας Συστήματος και άλλα απομακρυσμένα ουράνια σώματα, τα οποία είναι ορατά μόνο με τηλεσκόπιο.

Επίσης εξοικειώνονται πλήρως με τη χρήση του τηλεσκοπίου, καθώς και με τις βασικές έννοιες των παραπάνω επιστημών, ενώ είναι σε θέση να παρακολουθούν και να αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις και ανακαλύψεις οι οποίες ανακοινώνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.  

Οι μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας συμμετέχουν ενεργά, εφόσον το επιθυμούν, στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας που πραγματοποιούνται κάθε άνοιξη στο Γαλλικό Ινστιτούτο και σε άλλα σημεία της Λάρισας, καθώς και σε άλλες αστρονομικές εκδηλώσεις της ΚοινΣΕπ “Έναστρον”. Επίσης εγγράφονται, εφόσον το επιθυμούν, εντελώς δωρεάν, στη Λέσχη Εξερευνητών του Έναστρου Ουρανού “Τα Πεφταστέρια”.

 Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται παρατηρήσεις με τηλεσκόπια τόσο των αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού, όσο και του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πρακτική αυτή εξάσκηση εμπλουτίζεται και με επισκέψεις στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας για πρόσληψη πρόσθετης εμπειρίας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και διεξάγονται κάθε Σάββατο από 17:00-19:00 για την 1η τάξη και από 19:00-21:00 για τη 2η τάξη.

 Το κόστος συμμετοχής είναι 35 ευρώ ανά μήνα, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις (3) δόσεις ως εξής : 100 ευρώ με την εγγραφή, 100 ευρώ από 10-30 Ιανουαρίου 2020 και τα υπόλοιπα 80 ευρώ από 15 έως 30 Μαρτίου 2020. Για τους μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας ισχύει έκπτωση 40 ευρώ.  Η ίδια έκπτωση ισχύει εφόσον τα δίδακτρα καταβληθούν εφάπαξ με την εγγραφή.

Η εγγραφή ισχύει από τη στιγμή αποστολής της αίτησης και της καταβολής της 1ης δόσης των διδάκτρων.
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.

Το φυλλάδιο του Σχολείου Αστρονομίας στους παρακάτω συνδέσμους :

ΦΥΛΛΑΔΙΟ I

ΦΥΛΛΑΔΙΟ II

Η αίτηση εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο :

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2019-2020

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6983512219 ή να αποστέλλουν μήνυμα στο info@enastron.org.