ΔΗΜΙΟYΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Γνωστοποιείται ότι, μετά από αίτημα αρκετών γονέων, δημιουργήσαμε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους του έναστρου ουρανού. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι αστρονομίας για παιδιά, το οποίο λειτουργεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST (Βαλτετσίου & Τριπόλεως) στη Λάρισα κάθε Τρίτη απόγευμα (17:00-18:00).

Τα παιδιά, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, με ζωγραφική, με κατασκευές αλλά και με πλήθος άλλες δημιουργικές και καινοτόμες δραστηριότητες, γίνονται μικροί εξερευνητές του θαυμαστού κόσμου του διαστήματος και των άστρων. Γίνονται ταξιδιώτες στο ηλιακό σύστημα και γνωρίζουν τον Ήλιο, τους πλανήτες με τους δορυφόρους τους, τους κομήτες και τους αστεροειδείς. Τους δίνεται η ευκαιρία να δούνε από κοντά και να αγγίξουν αληθινούς μετεωρίτες, τα αρχέγονα απομεινάρια της δημιουργίας των πλανητών που αφηγούνται την ιστορία του ηλιακού συστήματος. Ακόμη μυούνται στο μαγικό κόσμο των άστρων και γνωρίζουν τους αστερισμούς και τους μύθους τους. Επίσης μαθαίνουν για τους γαλαξίες, τους ερυθρούς γίγαντες και τους λευκούς νάνους ενώ θα ρίχνουν κλεφτές ματιές μέσα σε μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας αλλά και σε δράσεις παρατήρησης του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών με τηλεσκόπια.

Λειτουργούν τμήματα δια ζώσης, κάθε Τρίτη (17:00-18:00) στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST (Τριπόλεως & Βαλτετσίου, ΛΑΡΙΣΑ) και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex κάθε Κυριακή (16:00-17:00) ή κάθε Τετάρτη (17:00-18:00).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών.

Έναρξη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στις 17:00.

Πέρας την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Το κόστος για το δια ζώσης πρόγραμμα, για όλη τη χρονιά, είναι 280 ευρώ για κάθε παιδί με καταβολή σε τρεις δόσεις (100, 100 και 80).

Εφόσον το κόστος καταβληθεί σε μηνιαία βάση είναι 40 ευρώ ανά μήνα.

Το κόστος για το διαδικτυακό πρόγραμμα είναι 200 ευρώ, για όλη το χρόνια, και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η μία με την εγγραφή και η δεύτερη τον Φεβρουάριο.

Για παιδιά της ίδιας οικογένειας ή πολύτεκνων οικογενειών γίνεται έκπτωση.