ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣHΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΕΙΔΩΝ

Με αφορμή την κορύφωση της ετήσιας βροχής διαττόντων αστέρων, που είναι γνωστή ως Περσείδες, το Σχολείο Αστρονομίας (Έναστρον ΚοινΣΕπ) διοργανώνει τρεις (3) βραδιές παρατήρησης του έναστρου ουρανού στις 11,12 και 13 Αυγούστου. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους μύθους των θερινών αστερισμών, να αναγνωρίσουν τους αστερισμούς αυτούς στον ουρανό, να παρατηρήσουν τη νεαρή Σελήνη με τηλεσκόπιο και στη συνέχεια τους μεγαλύτερους πλανήτες του ηλιακού συστήματος Δία και Κρόνο. Επίσης θα μάθουν να εξερευνούν τον έναστρο ουρανό αναζητώντας τη διέλευση τεχνητών δορυφόρων και φυσικά των μαγικών φωτεινών ιχνών των πεφταστεριών. Ακόμη με τη βοήθεια του  τηλεσκοπίου θα μπορέσουν να παρατηρήσουν αστρικά σμήνη και νεφελώματα που βρίσκονται χιλιάδες έτη φωτός μακριά καθώς και γαλαξίες που απέχουν από εμάς εκατομμύρια έτη φωτός. 

Πριν την έναρξη της παρατήρησης θα μιλήσουμε για τους διάττοντες αστέρες, τους κομήτες και τους αστεροειδείς. Θα δούμε από κοντά και θα κρατήσουμε στο χέρι μας αυθεντικούς μετεωρίτες ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών από το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών και όποιος αποδειχθεί ο πιο προσεκτικός αστροπαρατηρητής και καταγράψει τα περισσότερα πεφταστέρια στον ουρανό θα αποκτήσει έναν μετεωρίτη ως βραβείο.  

Όλα αυτά θα συμβούν στο Περιβόλι τ΄ Ουρανού (περιοχή Αγ. Μαρίνας στη Λάρισα).

O  χώρος είναι υπαίθριος και κατά τη διάρκεια τως δράσεων θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Για το λόγο αυτό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων (μέχρι 20 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6983512219.

Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στο info@enastron.org.

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ ανά άτομο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20:00 – 20:30  Υποδοχή συμμετεχόντων – εγγραφή.

20:30 – 22:00 Ομιλία περί κομητών, αστεροειδών, διαττόντων αστέρων, μετεωριτών και αστερισμών.

22:00 Έναρξη παρατήρησης.

Πηγή εικόνας : Hellas Journal