Από τη Δευτέρα 16 έως και την Πέμπτη 19 Μαϊου 2022 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η 5η Εβδομάδα Αστρονομίας.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό της πόλης και κυρίως στα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήμη της αστρονομίας, να τους προσφερθούν γνώσεις σχετικές με τα ουράνια σώματα και να θαυμάσουν τον Ήλιο μέσα από ειδικά τηλεσκόπια που θα στηθούν στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ομιλίες για ποικίλα αστρονομικά θέματα καθώς και βιωματικά εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους τα παρακολουθήσουν να μυηθούν στην υπέροχη επιστήμη της αστρονομίας.

Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή των παιδιών στα βιωματικά εργαστήρια θα πρέπει να γίνει εγγραφή με αποστολή μηνύματος στο info@enastron.org. Ειδικότερα για αυτό της Πέμπτης 19 Μαϊου, δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί πρωινή ώρα η συμμετοχή θα δηλωθεί μέσω των ενδιαφερόμενων σχολείων. Σε κάθε περίπτωση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Η Εβδομάδα Αστρονομίας 2022 διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Σχολείο Αστρονομίας “ΕΝΑΣΤΡΟΝ” με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων. Συμμετέχουν το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΠΟΚΕΛ). Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα “Λάρισα η Πόλη που Μαθαίνει”.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα.