“ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟΝΙΟ”

Γνωστοποιείται ότι, μετά από αίτημα αρκετών γονέων, το Σχολείο Αστρο-νομίας “ΕΝΑΣΤΡΟΝ” οργανώνει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους του έναστρου ουρανού. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι αστρονομίας για παιδιά, το οποίο θα λειτουργήσει στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST (Βαλτετσίου & Τριπόλεως) στη Λάρισα κάθε Τρίτη απόγευμα (17:00-18:00).

Τα παιδιά, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, με ζωγραφική, με κατα-σκευές αλλά και με πλήθος άλλες δημιουργικές και καινοτόμες δραστηριότητες, θα γίνουν μικροί εξερευνητές του θαυμαστού κόσμου του διαστήματος και των άστρων. Θα γίνουν ταξιδιώτες στο ηλιακό σύστημα και θα γνωρίσουν τον Ήλιο, τους πλανήτες με τους δορυφόρους τους, τους κομήτες και τους αστεροειδείς. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να δούνε από κοντά και να αγγίξουν αληθινούς μετωρίτες, τα αρχέγονα απομεινάρια της δημιουργίας των πλανητών που αφηγούνται την ιστορία του ηλιακού συστήματος. Ακόμη θα μυηθούν στο μαγικό κόσμο των άστρων και θα γνωρίσουν τους αστερισμούς και τους μύθους τους. Θα γνωρίσουν τους γαλαξίες, τους ερυθρούς γίγαντες και τους λευκούς νάνους ενώ θα ρίξουν κλεφτές ματιές μέσα σε μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες.

Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας αλλά και σε δράσεις παρατήρησης του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών με τηλεσκόπια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών.

Έναρξη την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 17:00.

Κόστος για όλη τη χρονιά 250 ευρώ για κάθε παιδί. (Για παιδιά της ίδιας οικογένειας ή πολύτεκνων οικογενειών γίνεται έκπτωση).

Έναρξη την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022.

Πέρας την 1η εβδομάδα του Ιουνίου.

Εγγραφές με μήνυμα στο info@enastron.org

Υπεύθυνος προγράμματος

Μπιρσιάνης Γιώργος

Ιδρυτής – Διευθυντής

Σχολείου Αστρονομίας “ΕΝΑΣΤΡΟΝ”

6983512219