Ο Οργανισμός Ψυχοβιοαναλυτικής Μόρφωσης «ἐκ τῶν ὑστέρων» και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Έναστρον» υλοποιούν, από 15 έως 17 Μαΐου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το 1ο Συνέδριο Επιστήμης και Πολιτισμού, στηn σειρά «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα, από την αρχαιότητα ως και σήμερα», με θέμα «Το φεγγάρι στην συνείδηση και στις παραδόσεις των λαών της γης».
Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση επιστημονικών στοιχείων για το πώς ο φυσικός μας δορυφόρος επηρέασε την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, αλλά και τις συνήθειες, τις αντιλήψεις και τις παραδόσεις των λαών, διαχρονικά, σε όλη την γη.
Περίληψη των εργασιών θα πρέπει να υποβληθεί, ηλεκτρονικά (dimoulask@yahoo.gr), το αργότερο μέχρι τις 30 Μαρτίου 2020. Το μέγεθος της περίληψης δεν θα πρέπει, μαζί με τα βιογραφικά και ενδεικτικά βιβλιογραφικά στοιχεία της, να ξεπερνά την μία σελίδα.
Αμέσως, μετά την έγκριση των εργασιών, από την επιστημονική επιτροπή, θα ειδοποιηθούν οι συγγραφείς των να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, υποβάλλοντας και την εισήγησή τους, η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά.
Τις εργασίες του συνεδρίου, μπορεί να παρακολουθήσει, εκτός των εισηγητών, με εγγραφή του, και ο οιοσδήποτε επιθυμεί, αφού, πρώτα, μεριμνήσει, για την έγκαιρη εγγραφή του αυτή.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι περιλήψεις των εργασιών, οι εισηγήσεις, όπως και οι βεβαιώσεις συμμετοχής, θα κυκλοφορήσουν, σε ηλεκτρονική μορφή. Τα πλήρη πρακτικά, για τα οποία οι εισηγητές πρέπει να στείλουν, ηλεκτρονικά, στο εμέιλ του Συνεδρίου έως, το πολύ, τέλος Μαΐου, βάσει προδιαγραφών, που θα ανακοινωθούν, στο Συνέδριο, με το πέρας του, ολοκληρωμένες, πλέον, τις εργασίες των, θα αποσταλούν, σε όλους τους συμμετέχοντες, αμέσως, μετά την έκδοσή τους, επίσης, σε ηλεκτρονική μορφή.
Με το πέρας του Συνεδρίου, με μέριμνα της επιστημονικής επιτροπής, λαμβάνουσας υπόψη της την αξιολόγηση, στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος οι συμμετέχοντες, θα βραβευθούν οι καλύτερες εργασίες, σημειουμένου, ότι τα σχετικά βραβεία θα επιδοθούν, στους διακριθέντες, κατά την τελετή έναρξης του επόμενου συνεδρίου.
Περισσότερες πληροφορίες, για το Συνέδριο, θα αποσταλούν στους ενδιαφερομένους, αμέσως, με την αρχική εγγραφή τους.
Το κόστος συμμετοχής, για τους εισηγητές, είναι 50 Ευρώ για ατομική εισήγηση, ενώ για ομαδικές εισηγήσεις, κυμαίνεται από 70 (έως δύο άτομα) μέχρι 90 (έως τρία άτομα), ενώ, για τους απλούς συνέδρους, είναι 20 ευρώ, για εγγραφές που θα γίνουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, και 30 ευρώ, για εγγραφές από την 1 Μαΐου 2020 έως και την ημέρα της έναρξης και καθόλη την διάρκεια του συνεδρίου.
Για τυχόν διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε, μαζί μας, με μήνυμα, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dimoulask@yahoo.gr, ή καλέστε μας, στα τηλέφωνα: 2410550160, 6956001229, 6983512219.

Ευχαριστούμε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Institut Français Larissa) και το βιβλιοπωλείο «Άνεμος» (Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος) για την υποστήριξη. Επίσης ευχαριστούμε τον αστροφωτογράφο Δημήτρη Μάλλιαρη (Δημήτρης Μάλλιαρης) για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης της φωτογραφίας του.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *