Καθώς τα μαθήματα αστρονομίας έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους, καθώς και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη. Δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν πλέον άλλες εγγραφές δεδομένου ότι θα υπάρχει δυσκολία να καλυφθεί με επιτυχία η ήδη διδαχθείσα ύλη.

Στο χώρο αυτό, στο εξής θα φιλοξενούνται ανακοινώσεις, που θα απευθύνονται στους μαθητές που παρακολουθούν ήδη το Σχολείο Αστρονομίας, σχετικές με την υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης εδώ θα αναρτώνται και πρόσθετες σημειώσεις σχετικές με τα μαθήματα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Επιπλέον ανακοινώσεις, αλλά και σχόλια ή φωτογραφίες σχετικές με το Σχολείο Αστρονομίας μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο στο facebook : https://www.facebook.com/enastron/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά τις γνωστές πλέον ώρες. Από το επόμενο Σάββατο, 3 Μαρτίου, οι ώρες των μαθημάτων μετατοπίζονται κατά μία (1) ώρα αργότερα. Έτσι για το Τμήμα Δημοτικού θα έχουμε μάθημα από 17:00-19:οο και για το Τμήμα Γυμνασίου από 19:00 – 21:00.

Επιπλέον την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και από ώρα 11:00 έως 12:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο μάθημα, κατά το οποίο θα γίνει επανάληψη εννοιών που παρουσιάστηκαν στα προηγούμενα μαθήματα και θα αφιερωθεί χρόνος για επίλυση τυχόν αποριών. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες θα πραγματοποιηθεί και παρατήρηση του Ήλιου με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο.

 

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το τελευταίο μάθημα του 2017 (Σάββατο 23 Δεκεμβρίου), κατά το οποίο οι μαθητές εκτός των άλλων είχαν την ευκαιρία να δούνε και να περιεργαστούν ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο 70 mm, καθώς και από την αστροβραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Μύλο του Παππά στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστρονομίας 2017.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 1ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2ου ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ -ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *