Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στο Cafe Passerela στην οδό Βενιζέλου 115 (απέναντι από το αρχαίο θέατρο) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη παρουσίαση του Αποστάγματος της Επιστήμης.

       Αυτή τη φορά ο καθηγητής πληροφορικής και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) κ. Δημήτριος Λιόβας θα μιλήσει για τη χρησιμότητα και την αξία του διαδικτύου στη σημερινή εποχή και θα παρουσιάσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη και απρόσεκτη χρήση του. 

      Επίσης θα παρουσιαστούν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους αυτούς και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.

      Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κινδύνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο εθισμός, οι προσπάθειες αποπλάνησης ανηλίκων, ο διαδικτυακός εκφοβισμός γνωστός και ως cyber bullying είναι κάποια από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν και που απασχολούν τους γονείς των παιδιών και των εφήβων.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Ο χημικός – περιβαλλοντολόγος και καλλιτέχνης Ζήσης Αργυρόπουλος, ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου & του Οίνου “Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, ο Όμιλος Μελέτης & Προστασίας της Μυκητοχλωρίδας & του Δάσους ν. Λάρισας “ΑΜΑΝΙΤΑ CAESAPIA”, ο υπό ίδρυση Όμιλος Επιστημολογίας & Φιλοσοφίας και η ΚοινΣΕπ “ΕΝΑΣΤΡΟΝ” παρουσιάζουν “Το Απόσταγμα της Επιστήμης”. Έναν κύκλο συζήτησης θεμάτων που αντλούνται από τα πεδία διαφόρων επιστημών, τα οποία σχετίζονται ή επηρρεάζουν τομείς της καθημερινότητάς μας.

Θέματα από την Αρχιτεκτονική, την Αστρονομία, τη Βιολογία, τη Γεωλογία, τη Μετεωρολογία, την Πληροφορική, τις Τέχνες, τη Φυσική, τη Χημεία, την Ψυχολογία και άλλες επιστήμες αλλά και από τις τέχνες της Αμπελοκαλλιέργειας και της Οινοποίησης, της Μελισσοκομίας και άλλες, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων μετά από σύντομη παρουσιάση – εισήγηση.

Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να προωθηθεί η γνώση που οι επιστήμες αυτές παράγουν και προσφέρουν και να τεθούν προβληματισμοί, που διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης. Επίσης, παρέα με καφέ, και κατά περίπτωση με καλό κρασί και εκλεκτά εδέσματα θα προσφερθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα, σε ένα κλίμα ζεστό, να γίνει ανταλλαγή απόψεων, διασταύρωση ιδεών και να δημιουργηθούν ανθρώπινες κοινωνικές και φιλικές σχέσεις.

Η  πρώτη μας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Cafe Passerela στην οδό Βενιζέλου 115, απέναντι από το αρχαίο θέατρο. 

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες  στα τηλέφωνα :

6986535273 (Σδραβόπουλος Νίκος)

6983512219 (Μπιρσιάνης Γιώργος) 

και στο διαδίκτυο www.facebook.com/enastron

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *