Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών “ΝΟΗΣΙΣ” στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Σχολείου Αστρονομίας η ΚοινΣΕπ “ΕΝΑΣΤΡΟΝ” προγραμματίζει επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών “ΝΟΗΣΙΣ” στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο :

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ 4 ΙΑΝ 2019

Για τα άτομα ηλικίας κάτων των 18 ετών απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του γονέα ή κηδεμόνα που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο :

 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας για το έτος 2018 – 2019, το οποίο φέτος λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ο κύκλος σπουδών είναι διάρκειας δύο (2) ετών και περιλαμβάνει μαθήματα αστρονομίας, αστροφυσικής και κοσμολογίας, τα οποία παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό ώστε να γίνουν προσιτά σε όλους τους μαθητές.

Στόχος του Σχολείου Αστρονομίας είναι, από  το πρώτο έτος, τα παιδιά να μπορούν να εντοπίζουν και να αναγωρίζουν στο νυχτερινό ουρανό, τους αστερισμούς, τα περισσότερα αντικείμενα του Ηλιακού μας Συστήματος και άλλα απομακρυσμένα ουράνια σώματα, τα οποία είναι ορατά μόνο με τηλεσκόπιο.

Επίσης εξοικειώνονται πλήρως με τη χρήση του τηλεσκοπίου, καθώς και με τις βασικές έννοιες των παραπάνω επιστημών, ενώ είναι σε θέση να παρακολουθούν και να αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις και ανακαλύψεις οι οποίες ανακοινώνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.  

Οι μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας συμμετέχουν ενεργά, εφόσον το επιθυμούν, στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας που πραγματοποιούνται κάθε Άνοιξη στο Γαλλικό Ινστιτούτο και σε άλλα σημεία της Λάρισας, καθώς και σε άλλες αστρονομικές εκδηλώσεις της ΚοινΣΕπ «Έναστρον». Επίσης εγγράφονται, εφόσον το επιθυμούν, εντελώς δωρεάν, στη Λέσχη Εξερευνητών του Έναστρου Ουρανού «Τα Πεφταστέρια».

 Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται παρατηρήσεις με τηλεσκόπια τόσο των αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού, όσο και του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πρακτική αυτή εξάσκηση εμπλουτίζεται και με επισκέψεις στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας για πρόσληψη πρόσθετης εμπειρίας.

Λειτουργούν τμήματα για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σάββατο από 17:00-19:00 για την 1η τάξη και από 19:00-21:00 για τη 2η τάξη.

 Το κόστος συμμετοχής είναι 250 ευρώ το έτος, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν σε τρεις (3) δόσεις ως εξής : 50 ευρώ με την εγγραφή, 100 ευρώ από 10-30 Ιανουαρίου 2019 και τα υπόλοιπα 100 ευρώ από 15 έως 30 Μαρτίου 2019. Για τους μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας ισχύει έκπτωση 40 ευρώ.  Η ίδια έκπτωση ισχύει εφόσον τα δίδακτρα καταβληθούν εφάπαξ με την εγγραφή.

Το φυλλάδιο του Σχολείου Αστρονομίας στους παρακάτω συνδέσμους :

ΦΥΛΛΑΔΙΟ I

ΦΥΛΛΑΔΙΟ II

Αιτήσεις εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο :

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6983512219 ή να αποστέλλουν μήνυμα στο info@enastron.org.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *