ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2018

Ανακοινώνεται παρακάτω ο προγραμματισμός των δράσεων μας για το έτος 2018.

Κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας τα μαθήματα αστρονομίας ως εξής:

16:00 – 18:00 Τμήμα Δημοτικού.

18:00 – 20:00 Τμήμα Γυμνασίου.

 

Σάββατο 13 Ιανουαρίου : Μετά το μάθημα αστρονομίας, ενημέρωση των γονέων των μαθητών που συμμετέχουν στο Σχολείο Αστρονομίας και στη συνέχεια γιορτή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Τρίτη 20 Μαρτίου : Συμμετοχή στην εκτέλεση του πειράματος του Ερατοσθένη και παρουσίαση του Ήλιου σε ομάδα μαθητών του Γυμνασίου της Σχολής Καραβάνα.

Δευτέρα  23 – Κυριακή 29 Απριλίου : Εβδομάδα Αστρονομίας.

Δευτέρα 23 Απριλίου : Έναρξη Εβδομάδας Αστρονομίας.

Ομιλία του κου Τάκη Θεοδοσίου με θέμα τους μετεωρίτες (Γαλλικό Ινστιτούτου Λάρισας).

Τρίτη 24 Απριλίου : Παρουσίαση εργασιών των μαθητών του Σχολείου Αστρονομίας (Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας).

Τετάρτη 25 Απριλίου : Σεμινάριο αστροφωτογράφησης από τον αστροφωτογράφο κο Δημήτρη Μάλλιαρη (Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας).

Πέμπτη 26 Απριλίου : Αστροβραδιά (Μύλος του Παππά).

Παρασκευή 27 Απριλίου : Σεμινάριο ουρανογραφίας σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Λάρισας (Πλατεία Ταχυδρομείου).

Σάββατο 28 Απριλίου : Ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Ξενοφώντος Μουσά με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων (Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας).

Τετάρτη 16 Μαϊου : Επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων. Παρουσιάση του Ηλιακού Συστήματος και παρατήρηση του Ήλιου.

Τρίτη 22 Μαϊου : Αστροβραδιά στο Μουσείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Βρυσιά Φαρσάλων, σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες Φαρσάλων.

Παρασκευή 25 Μαϊου : Αστροβραδιά στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Σάββατο 26 Μαϊου : Εκδήλωση λήξης Σχολείου Αστρονομίας, απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους μαθητές και βραβείων σε αυτούς που θα πρωτεύσουν.

Παρασκευή 15 Ιουνίου : 1η Θερινή Συνάντηση των μελών της Λέσχης των Εξερευνητών του Έναστρου Ουρανού “ΤΑ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ” στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Τρίτη 19 Ιουνίου : Μάθημα ουρανογραφίας και αστροπαρατήρηση στο 6ο Λύκειο Λάρισας.

Τετάρτη 20 έως Σάββατο 23 Ιουνίου : Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Πηνειού σε συνεργασία με τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Όμιλο Λάρισας και την ΚοινΣΕπ “Εξάντας”.

Δευτέρα 25 Ιουνίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη” – Επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και παρουσίαση του Κόσμου της Μέλισσας.

Πέμπτη 28 Ιουνίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη” – Επίσκεψη στο 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και παρουσίαση του Κόσμου της Μέλισσας.

Τρίτη 3 Ιουλίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Παρασκευή 6 Ιουλίου : 2η Θερινή Συνάντηση των μελών της Λέσχης των Εξερευνητών του Έναστρου Ουρανού “ΤΑ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ” στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Τετάρτη 11 Ιουλίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Παρασκευή 13 Ιουλίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Δευτέρα 16 Ιουλίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Πέμπτη 19 Ιουλίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Τετάρτη 25 Ιουλίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Τρίτη 31 Ιουλίου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Παρασκευή 3 Αυγούστου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Παρασκευή 17 Αυγούστου : “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Παρασκευή 31 Αυγούστου : 3η Θερινή Συνάντηση των μελών της Λέσχης των Εξερευνητών του Έναστρου Ουρανού “ΤΑ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ” στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου : Έναρξη μαθημάτων 2ου Σχολείου Αστρονομίας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Σε ενδιάμεσες ημερομηνίες του παραπάνω προγράμματος σχεδιάζονται επιπλέον δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν με την οριστικοποίησή τους. Οποιαδήποτε μεταβολή ή επέκταση του προγράμματος θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
  2. Οι επιμέρους εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας θα ανακοινώνονται εδώ με την οριστικοποίησή τους, καθώς και στην αντίστοιχη σελίδα που θα δημιουργηθεί με την τελική έκδοση του προγράμματος.